Banner molen de hoop

 

Home

Molenliefhebbers van harte welkom op de site van korenmolen ‘de Hoop’.

                  

Open monumenten weekend met vehicle day
Op zaterdag 14 september is het open monumenten dag bij de molen. Als extra attractie zijn er allerlei oude voertuigen te bezichtigen. Ook op zondag 15 september is de molen in het kader van open monumentendag geopend.

                  

't Zand gaat voor glasvezel
Na 2017 zetten de vrijwilligers van korenmodel ‘de Hoop’ zich ook nu weer in om glasvezel aangelegd te krijgen in 't Zand. Lees hier voor meer informatie.

Molen vanaf 30 maart weer geopend voor bezoek
Zaterdag 30 maart gaat de molen weer op de zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur open voor bezoek. Het komende seizoen is er weer veel te beleven rond de molen. Regelmatig zal de molen dan ook draaien, maar ook als hij niet draait is er nog veel te zien in de molen. Kijk bij de activiteiten voor een volledig overzicht van voor het komend jaar.
Op afspraak kan de molen ook op andere tijden bezocht worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Campers
Sinds enkele jaren zijn er rond de molen 14 plaatsen beschikbaar om in een camper te overnachten. Zie voor meer informatie de uitgebreide beschrijving (Nederlands, Deutsch).

Vrijwilligers gezocht
Korenmolen de Hoop draait geheel op vrijwilligers. Wij kunnen nog nieuwe vrijwilligers gebruiken voor het geven van rondleidingen en het schenken van een kop koffie. Wil je ook helpen, neem dan contact met ons op. Indien u vrijwillige molenaar bent en u zoekt nog een molen om op te draaien (één of enkele dagen per maand), neem dan contact op met het bestuur of de molenaar.